Transit log

Transit Log veya Türkçe ismi ile seyir izin belgesi (daha önceleri yat kayıt belgesi ismi de kullanılmış) seyre çıkanların kim olduğunu ve kaptanın bilgilerini içeren resmi bir belgedir. Bu belge T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve içsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından “Gemi Acenteliği Yetki Belgesi” olan Gemi Acentelikleri’nde düzenlenir ve Liman Başkanlıkları’ndan onay alınır.

Türkiye’deki seyir izin belgesi 4 çeşittir. Önce Türk Bayraklı ve Yabancı Bayraklı Ayrımı vardır. Bunlar da kendi içerisinde özel ve ticari olacak şekilde ikiye ayrılır. 

Irmak Yachting (Öz Irmak Yatçılık) Gemi Acenteliği Yetki Belgesi’ne sahiptir. Bu 4 kategori için de transit log veya seyir izin belgesi düzenleyebilir durumdadır.

Irmak Yachting’den tekne kiralayanların teknede bulunan kişiler ve kaptanın bilgilerini içeren bir form doldurmaları istenir. Bu aşamada kaptanın geçerli bir ehliyetinin bulunması gerekir.

ADB (Amatör Denizci Belgesi), RYA (Royal Yacht Association), IYT ( International Yacht Training), ICC (International Certificate of Competence) veya diğer amatör ehliyetler seyir izin belgesi çıkartılması için yeterlidir. Eğer kaptanlı kiralama yapıyorsanız kaptanınızın ehliyeti ile seyir izin belgesi alınacaktır.

Teknedeki yolcuların adı soyadı , doğum tarihi, T.C. kimlik numarası (Yabancı uyruklu ise pasaport numarası) bilgilerinin de seyir izin belgesinde yazıyor olması gerekmektedir.

Liman Başkanlığı tarafından onaylanmış Seyir İzin Belgesinin (transit log) seyir esnasında